Direct contact?
Bel ons op 0318 303638 maandag t/m vrijdag 9 - 17 uur |
|
Stuur ons een WhatsApp bericht | |
Stel je vraag per e-mail via info@stichtingrooz.nl |
Aanmelden |
Bij Stichting ROOZ starten we in 2025 met een nieuw programma speciaal voor ouders: Samen Als Team Opvoeden. Dit programma is voor ouders die samen hun kinderen opvoeden, dat bewuster willen doen en meer willen samenwerken in het opvoeden.
Als koppel gaan jullie aan de slag om te ontdekken hoe jullie samenwerken en hoe jullie deze samenwerking kunnen versterken, om van daaruit te kunnen doen wat écht werkt voor jullie gezin.
Samen Als Team Opvoeden richt zich op koppels die willen werken aan hun onderlinge samenwerking als opvoeders. We vormen kleine groepen van minimaal 3 en maximaal 4 koppels. Dit zorgt ervoor dat iedereen voldoende ruimte heeft om ervaringen te delen en van elkaar te leren.
Dit traject kan ook een goede aanvulling zijn op een reeds lopend gezinsbegeleiding traject. We stemmen waar nodig af met de betrokken gezinsbegeleiding.
Het programma richt zich op inzicht, bewustwording, wederzijds begrip en samenwerken. Opvoeden van jullie kind(eren) staat niet los van waar jij zelf als ouder ‘vandaan’ komt en hoe dit doorwerkt in jouw en jullie manier van opvoeden. Meer inzicht en bewustwording van je eigen herkomst en in die van je partner kan zorgen voor meer wederzijds begrip, wat vervolgens jullie samenwerking weer kan versterken. Samenwerken bij het opvoeden gaat
zoal over:
Samen Als Team Opvoeden ondersteunt jullie in het vormen van een sterker ouderteam, zodat jullie beter op één lijn staan bij de opvoeding.
Tijdens het traject:
Door dit programma leren jullie bewuste keuzes te maken in jullie manier van opvoeden, met oog voor elkaar en voor de behoeften van jullie kind(eren). Het zorgt ervoor dat jullie als team steviger in jullie schoenen staan.
Aan het einde van het programma:
Het programma bestaat uit 10 bijeenkomsten en 2 coachgesprekken per koppel.
We starten met een intakegesprek om te bespreken waar jullie als ouders aan willen werken en wat jullie willen bereiken.
Daarna volgen de bijeenkomsten waarin we stap voor stap toewerken naar een manier van opvoeden die voor jullie gezin werkt.
Halverwege en aan het einde van het traject hebben jullie per koppel een coachgesprek om zaken te bespreken, aan te scherpen en waar nodig te ondersteunen.
Als jullie tijdens dit traject (ambulante) gezinsbegeleiding hebben, is het mogelijk jullie begeleider bij deze gesprekken te betrekken.
Tijdens de bijeenkomsten staat zelfreflectie en het gesprek met elkaar centraal. Jullie gaan aan de slag met praktische opdrachten. Ook maken we ruimte voor het delen van ervaringen en tips met de andere koppels.
Tussen de bijeenkomsten maken jullie opdrachten die we de eerstvolgende bijeenkomst bespreken. Deze opdrachten zijn belangrijk om meer bewust te worden en inzichten toe te passen in de praktijk.
Samen Als Team Opvoeden zal begeleid worden door Annella en Erna. Ze stellen zich kort voor:
“Hoi, ik ben Erna (61 jaar). Samen met mijn partner heb ik 3 kinderen: Sofie (25 jaar), Lieke (23 jaar) en Boris (21 jaar). Ik ben psycholoog van beroep en gespecialiseerd gezinsbehandelaar bij Stichting ROOZ. Bij een vraag kijk ik altijd als eerste naar het hoe en van waaruit de vraag is ontstaan en wil ik het systeem waar het kind deel uit maakt betrekken bij de begeleiding. Wie staan er om het kind heen en welke rol kunnen zij spelen bij de vraag? Ook uit ervaring weet ik dat je als ouder onmogelijk alles zelf kunt oplossen. Er zijn verschillende omgevingen die invloed hebben op de ontwikkeling van je kind en je hebt
lang niet alles zelf in huis om vraagstukken aan te pakken. Wat je wél kunt doen is om zo bewust mogelijk en, als het kan, samen met je partner je kind op te voeden. Samen staan we sterk.”
“Ik ben Annella Blom, 52 jaar en woon samen met Paul en ik ben moeder van Isa (21 jaar) en Emmée (18 jaar). Ik ben gespecialiseerd gezinsbegeleider bij Stichting ROOZ en heb samen met Erna het traject ‘Samen als team opvoeden’ opgezet. De aanleiding hiervoor is dat ik merk tijdens de begeleiding dat je manier van opvoeden wordt beïnvloed door je eigen opvoeding met daarbij je hechtingsstijl, je persoonlijke waarden en overtuigingen. Tijdens het traject krijg je handvatten om jezelf en elkaar beter te begrijpen waardoor je als team kunt samenwerken en gebruik kunt maken van elkaars talenten. Een meerwaarde van dit traject is dat je met meerdere ouderparen het traject doorloopt zodat je ervaringen met elkaar kunt uitwisselen en van elkaar kunt leren.”
Wil jij samen met je partner werken aan een sterke en bewuste opvoedstijl? Meld je dan nu aan voor ons programma Samen Als Team Opvoeden door een mail te sturen naar annella@stichtingrooz.nl. Heb je nog vragen? Neem ook dan gerust contact op of bespreek ze met je (gezins)begeleider.
Meld je snel aan, want vol = vol!
De tijd en kennis van onze professionals zijn onze belangrijkste waarden |
Wij doen minder met meer impact |
Wij staan voor een veilig en stimulerend werkklimaat |
De zorg of begeleiding wordt betaald vanuit een toegekende beschikking door de gemeente. Je kunt met het sociaal team of jeugdloket van je gemeente contact opnemen om een beschikking aan te vragen. De gemeente kan de beschikking afgeven in Zorg In Natura (ZIN) of in een Persoons Gebonden Budget (PGB).
Je kunt bij ons terecht met Zorg in Natura en PGB. Op de pagina Financiering staan alle gemeenten waarmee we een contract hebben voor Zorg in Natura.
Op de pagina Financiering staan alle gemeenten waarmee wij een contract hebben voor Zorg in Natura. Voor zorg die vanuit PGB wordt betaald maakt het niet uit in welke gemeente je woont.
Deze content kun je niet kopiëren in verband met privacy.