Aanmelden
Overzicht

Stagiaire aan het woord: Eva

Maandelijks geven wij het woord aan een van onze medewerkers. Zo wordt niet alleen duidelijk wat wij doen met ons werk, maar ook waarom wij ons werk doen vanuit Stichting ROOZ. Deze maand is Eva aan het woord, die stageloopt bij Stichting ROOZ en groepsbegeleider is.

Vertel eens iets over jezelf?

Ik ben Eva en ik studeer gespecialiseerd pedagogisch medewerker aan het Dulon College in Ede. Ik zit in mijn derde jaar, mijn examenjaar. Binnen mijn studie heb je verschillende keuzedelen, zoals expressief talent(kunst), kinderopvang en jeugd- en opvoedhulp. Ik vind jongerenwerk altijd al interessant en daarom heb ik voor de richting jeugd- en opvoedhulp gekozen. Sinds eind oktober loop ik stage bij stichting ROOZ en sta ik op dinsdagen en in sommige weekenden op de groep.

Hoe ben je bij Stichting ROOZ gekomen?

Ik kon lang geen stage vinden, omdat er voor mijn opleiding in de jeugd- en opvoedhulp weinig aanbod is voor MBO studenten. Een vriendin van mij werkt bij ROOZ en die wees me erop dat er een plek was vrijgekomen. Twee weken nadat ik belde of ik op gesprek mocht komen, kon ik al aan de slag. Ik ben super blij dat het zo is gelopen, ik vind mijn stage bij ROOZ echt heel leuk. In het eerste jaar van mijn studie heb ik stage gelopen in de kinderopvang en in het tweede jaar in het speciaal onderwijs, maar dit was niets voor mij. Ik voelde me daar niet thuis zoals ik hier bij ROOZ doe. Ik haal nu echt energie uit mijn werk.” 

Wat vind je de leuke en minder leuke dingen aan ROOZ?

Wat ik leuk vind aan mijn werk is de afwisseling. Mijn weekenden zijn super verschillend: andere kinderen, andere zorgvraag, andere regels. Ik heb een tienergroep en een groep jonge kinderen. Het ene weekend speel ik meer politieagent en het andere weekend psycholoog. Het werk bij Stichting ROOZ is heel dankbaar werk, dat krijg je ook van kinderen terug. Met name oudere kinderen laten dat blijken en spreken uit dat ze het fijn vinden dat je er bent. Wat ik soms zwaar vind aan mijn werk bij ROOZ is dat kinderen het thuis moeilijk kunnen hebben en dan vind ik het lastig dat ze weer naar huis moeten na een weekend bij ROOZ. Gelukkig is er de ruimte om dit te bespreken met collega’s. Het verhaal heeft ook een dankbare kant omdat de kinderen wel naar ROOZ kunnen komen. Wat wij doen is super belangrijk voor deze kinderen. 

Wat hoop je binnen Stichting ROOZ te bereiken of te leren?

“Ik wil mijn visie duidelijker krijgen: wat vind ik nu belangrijk, wat wil ik de kinderen meegeven? Ik heb al een beetje een beeld, maar nog niet concreet. Verder hoop ik nog meer te leren over hoe je als groepsbegeleider werkt. Ik zou graag bij ROOZ willen werken als groepsbegeleider. De collega’s hier zijn super leuk en we voelen ons allemaal comfortabel bij elkaar. Dat is belangrijk als je in de zorg werkt: je doet het werk niet alleen, maar als een team.”

Wil je meer informatie over stagelopen bij Stichting ROOZ of heb je vragen na het lezen van dit artikel? Neem dan contact met ons op. Bel (0318) 303638 of bekijk onze pagina ‘stages’.

Eva

 

Meer weten over stagelopen bij ROOZ en wat je bij ons kunt leren?
Klik dan op onderstaande afbeelding.

 

Lees via onderstaande afbeelding ook het verhaal van stagiaire Jehanne!

De laatste nieuwtjes van Stichting ROOZ in jouw mailbox?

Deze content kun je niet kopiëren in verband met privacy.