Meer voor elkaar
Alle kinderen en jongeren moeten gezond en veilig kunnen opgroeien, hun talenten ontwikkelen en kunnen meedoen in de samenleving. Ouders hebben hierin de eerste rollen. Net als de omgeving van het gezin, zoals school, familie, buren en de sport- of vrijetijdclub. Stichting ROOZ komt in beeld als dit niet vanzelf of niet goed gaat en biedt ondersteuning als dat nodig is.
Voor wie
Stichting ROOZ ondersteunt kinderen, jongeren, jongvolwassenen in de leeftijd van 4 tot ca 25 jaar en gezinnen met een hulpvraag in het opvoeden, het opgroeien en de ontwikkeling naar een zo zelfstandig mogelijk leven.
Ook bieden wij aan hen en hun gezin specialistische opvang, begeleiding en behandeling. Door ontwikkelingsproblematiek zoals Autisme, ADHD of hechtingsproblemen en/of een licht verstandelijke beperking hebben zij speciale aandacht en ondersteuning nodig in (een fase van) hun ontwikkeling.
Autisme specialisme
Stichting ROOZ heeft sinds 2009 veel kennis en ervaring opgedaan met Autisme. Zo worden alle medewerkers aanvullend intern en/of extern opgeleid en wordt dit ook actief onderhouden. Deze opleidingen zijn bijvoorbeeld gericht op de methodieken ‘Geef me de 5’ of ‘Brain Blocks’. We zijn gestructureerd, voorspelbaar en duidelijk in onze communicatie. Ook werken we veel met visuele hulpmiddelen waardoor onze werkwijze goed aansluit bij Autisme.
Veelgestelde vragen
De zorg of begeleiding wordt betaald vanuit een toegekende beschikking door de gemeente. Je kunt met het sociaal team of jeugdloket van je gemeente contact opnemen om een beschikking aan te vragen. De gemeente kan de beschikking afgeven in Zorg In Natura (ZIN) of in een Persoons Gebonden Budget (PGB).
Je kunt bij ons terecht met Zorg in Natura en PGB. Op de pagina Financiering staan alle gemeenten waarmee we een contract hebben voor Zorg in Natura.
Op de pagina Financiering staan alle gemeenten waarmee wij een contract hebben voor Zorg in Natura. Voor zorg die vanuit PGB wordt betaald maakt het niet uit in welke gemeente je woont.