Aanmelden

Onze verhalen

Filter op
Nieuws

12,5 jaar bij Stichting ROOZ: Linsey blikt terug

12,5 jaar geleden begon Linsey als begeleider op de logeeropvang. Inmiddels is ze gespecialiseerd gezinsbegeleider. Linsey blikt positief terug op de veranderingen binnen Stichting ROOZ en haar eigen ontwikkeling als professional. Haar passie ligt in het begeleiden van jeugdigen en gezinnen, waarbij ze uitgaat van hun eigen krachten. De afwisseling en uitdagingen in haar werk houden haar gemotiveerd, en ze blijft zich voortdurend ontwikkelen. Met trots kijkt ze terug op de impact die ze heeft kunnen maken.
Verhalen

“Je bent niet de controleur die alles overneemt”

Ouderschap brengt veel mooie momenten met zich mee. Maar soms kunnen omstandigheden het ingewikkeld maken. Spanningen stapelen zich op, ruzies lijken geen einde te kennen of er zijn constante financiële zorgen. Wat als het allemaal te veel wordt en je het gevoel hebt dat je de grip verliest? Hoe zorg je ervoor dat je kind veilig kan opgroeien en dat jullie als gezin weer vooruit kunnen? Dan zijn er professionals die je kunnen helpen. Zoals Lise-Marije van Houten, jeugdbeschermer bij SAVE Jeugdbescherming, en Lars Bekkers, specialistisch gezinsbegeleider bij stichting ROOZ.
Nieuws

Back to school: samenwerking met scholen biedt kinderen kans om terug te keren naar onderwijs

Sinds begin 2023 werkt Stichting ROOZ samen met een aantal scholen. Deze scholen melden kinderen bij ons aan die vastlopen bij hun op school. De kinderen, vaak met gedrags- of hechtingsproblematiek, vinden in de opvang van ROOZ een plek waar zij tot rust kunnen komen tijdens schooltijden, een vaste structuur krijgen, even los kunnen komen van het onderwijs en kunnen werken aan hun sociaal-emotionele ontwikkeling.
Verhalen

Samen sterk: Lotgenotengroep bij Stichting ROOZ

Bij Stichting ROOZ zijn we steeds op zoek naar nieuwe manieren om de begeleiding van jongeren vorm te geven. Zo ontstond het idee voor een lotgenotengroep, een initiatief waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen. Patrick en Robert, ambulant begeleiders bij Stichting ROOZ, begeleiden samen de lotgenotengroep. Patrick vertelt over het ontstaan van de groep, wat de meerwaarde is en hoe hij het ervaart om deze groep jongeren te begeleiden.
Blog

Stichting ROOZ doet mee aan Mud Masters Obstacle Run

Op zondag 29 september hebben een aantal collega's meegedaan aan de Mud Masters Obstacle Run in Biddinghuizen. Dit is een prestatieloop waarbij je via een uitgezet parcours diverse hindernissen neemt, stukken door het water gaat en door de modder kruipt. Niet iedereen wordt hier enthousiast van, maar we hebben toch een stuk of 16 collega's zo ver gekregen om mee te doen. Vooraf werd er wel wat gesproken over van te voren goed trainen, maar in de praktijk viel dit toch vies tegen.
Verhalen

Het belang van trauma-sensitieve ondersteuning

Linsey werkt sinds 2012 bij Stichting ROOZ en is sinds 2019 gespecialiseerd gezinsbegeleider. Haar expertise en specialisatie zijn met name gericht op traumasensitieve ondersteuning en begeleiding. Ze legt uit: “Traumatische gebeurtenissen kunnen een grote invloed hebben op het dagelijks leven van ouders, kinderen en het gezinssysteem. Gelukkig is er in de hulpverlening steeds meer aandacht voor de impact van trauma op het functioneren van ouders en kinderen en het systeem waarin zij opgroeien.
Nieuws

Samenwerking tussen ambulant en buddybegeleiding: ‘We leren beide kanten van het verhaal goed kennen’

Wanneer er in een gezin veel speelt en er bijvoorbeeld strijd is tussen ouders en kinderen onderling, kan een combinatie van buddybegeleiding en ambulante gezinsbegeleiding worden ingezet. Deze samenwerking zorgt ervoor dat ouders en kinderen een gelijke stem krijgen. Hoe werkt deze combinatie en wat is de kracht hiervan? Dat legt Lars, die als buddybegeleider betrokken is in deze samenwerking, uit.
Nieuws

18+ coaching: toewerken naar het moment dat de client zegt: ‘Ik kan het zelf’

Zelfstandig worden, alle jongeren komen in die fase. De een soms eerder dan de ander. Het is op dat moment belangrijk om een netwerk te hebben waar je op terug kunt vallen. Met coaching biedt Stichting ROOZ jongvolwassenen ondersteuning bij alles wat bij hun leefsituatie en leeftijdsfase hoort. Yvonne begeleidt een 20-jarige vrouw en helpt haar om de band met haar moeder te verbeteren en te helpen bij het plan om te studeren.
Nieuws

Samenwerking met... Buurtgezinnen Ede : "Hulpverlening gaat op den duur weer weg, terwijl een steungezin blijvend kan helpen."

Help jij Willie Wortel met zijn uitvindingen? Of heb jij een hond waar de jongen mee mag wandelen? Het is een greep uit de oproepen die op de website van Buurtgezinnen Ede te zien zijn. Stichting ROOZ werkt sinds een aantal jaar samen met Buurtgezinnen Ede. Nienke werkt als coördinator bij Buurtgezinnen Ede en is ambulant medewerker bij Stichting ROOZ. Zij legt meer uit over deze samenwerking.
Nieuws

Buddybegeleiding: 'Het is altijd een combinatie van leuke dingen doen en goede gesprekken voeren’

Myrthe is buddybegeleider van een meisje van 13 jaar. Het meisje kreeg een half jaar lang twee keer in de week dagbehandeling bij een behandelcentrum voor kinderen met autisme. Hier leerde zij om haar emoties te reguleren en haar boosheid om te zetten in andere emoties. Toen die behandeling stopte, was het van belang dat ze bleef oefenen met hetgeen wat zij geleerd had. Daarom gaat Myrthe vanuit ROOZ elke week 2 uurtjes bij haar langs als buddybegeleider.
Nieuws

Weer rust in het gezin: hoe intensieve ambulante gezinsbehandeling daaraan kan bijdragen

Als er in een gezin meerdere problemen spelen, kan dit het leven van het gezin ernstig beïnvloeden. Stichting ROOZ helpt om weer rust te brengen in het gezin en te zorgen dat het weer goed gaat door middel van Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG). Annella is een van de ambulante begeleiders bij Stichting ROOZ en vertelt met een casus hoe de Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling eruit kan zien en vanuit welke factoren die behandeling wordt vormgegeven zodat er in het gezin weer rust wordt gebracht.
Nieuws

Normaliseren, ont-professionaliseren en minder problematiseren: onze visie voor de toekomst

We vinden de samenwerking met verwijzers zeer belangrijk en willen deze waar mogelijk nog verder verbeteren. Bijvoorbeeld door elkaars expertise te benutten of het vereenvoudigen van informatie-uitwisseling, zodat onze cliënten niet twee keer hun verhaal hoeven doen. We vinden het fijn hoe betrokken verwijzers zijn bij de intakes, evaluatiegesprekken en eindgesprekken. Dat zorgt voor een effectief zorgproces. Vanuit ROOZ hopen we dit de komende jaren voort te zetten met vernieuwende ideeën. Daarom willen we onze visie delen van wat we willen bereiken.
Laad meer
De laatste nieuwtjes van Stichting ROOZ in jouw mailbox?

Deze content kun je niet kopiëren in verband met privacy.